Vijf dierenactivisten opgepakt bij Pinksterfeest Schiermonnikoog

Door: Redactie 2954 bekeken

112-dokkum Vijf dierenactivisten opgepakt bij Pinksterfeest Schiermonnikoog
SCHIERMONNIKOOG - Zaterdagavond zijn vijf dierenactivisten opgepakt op Schiermonnikoog. Tijdens het jaarlijkse Pinksterfeest Kallemooi, wilden de dierenactivisten zich vastketenen aan een mast. Bovenin de mast hangt een kooi met daarin een haan. 

De politie bevestigde de Leeuwarder Courant dat er inderdaad vijf personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden. Het Comité Dierennoodhulp had 8 mei j.l. aangifte gedaan tegen het opsluiten van de haan op zo'n 18 meter hoogte in een mand. 

Het dier wordt via een webcam door een dierenarts bekeken en krijgt daarnaast genoeg voedsel en drinkwater. Toch stelt het comité dat het dier onnodig veel stress voelt. De organisatie van het Pinksterfeest Kallemooi was voorbereid op een eventuele verstoring, er was eveneens een demonstratievak ingericht al werd daar geen gebruik van gemaakt. 

Toen het moment daar was, dat de haan in de mand omhoog gehesen werd, sprongen zeven dierenactivisten over de geplaatste dranghekken. Een grote groep beveiligers konden hen tegenhouden en zij werden, onder luid boe-geroep, afgevoerd naar het gemeentehuis. 's Nachts wordt de haan nu extra in de gaten gehouden. Wat de activisten als straf krijgen, is nog onbekend.