Onbekende man fotografeert bij kinderopvang Feanwâlden

Door: Redactie 15363 bekeken

112-dokkum Onbekende man fotografeert bij kinderopvang Feanwâlden
FEANWÂLDEN – Een onbekende man heeft maandagmorgen ongewenst foto’s gemaakt, bij een kinderopvang in Feanwâlden. De man fotografeerde een slaaphuisje, waar op dat moment ook een kindje lag te slapen. De medewerkers van de kinderopvang hebben de man gesommeerd weg te gaan en de foto(‘s) te verwijderen. De man rende daarop weg. Dit alles staat in een brief van Kids First, die onder andere gedeeld is op Facebook.

Het voorval is doorgegeven aan de politie. De wijkagent gaf aan dat er inderdaad meerdere meldingen uit de regio kwamen dat er mannen contact maken met kinderen. Een van die mannen voldeed ook aan het signalement wat de medewerkers van de kinderopvang hadden opgegeven, van de man die foto’s maakte.

Maandagmiddag zijn de ouders van de kinderen direct door de kinderopvang geïnformeerd. Beide basisscholen en een andere kinderopvang in Feanwâlden, zijn eveneens geïnformeerd door de kinderopvang waar het voorval zich afspeelde.

De politie informeert als volgt: "Bespreek met je kinderen wanneer zij worden aangesproken, door welke onbekende dan ook, dat zij weg gaan en dit met jullie als ouders bespreken." Dit geldt niet voor alleen Feanwâlden, maar in het algemeen.