"Kater met kogels uit buks beschoten in Dokkumer wijk Kooilanden"

Door: Redactie 4974 bekeken

112-dokkum "Kater met kogels uit buks beschoten in Dokkumer wijk Kooilanden"
DOKKUM - Een kater is donderdag of vrijdag beschoten in de Dokkumer wijk Kooilanden. Het dier zat vrijdagmorgen bij de eigenaar voor de serre en was gewond. Het leek alsof hij was aangereden. Bij een nadere inspectie, later bij de dierenarts, bleek dat hij meermaals beschoten moest zijn met een buks. Dit meldde de eigenaar van de kater op Facebook. Het dier moest worden ingeslapen.

De hele onderkaak van het dier was weggeschoten en de tong was doorboort. Er zat ook nog een kogel in de tong. De eigenaar op Facebook: "Wij zijn erg verbaasd, maar vooral woest om wat er gebeurd is! Je mag best een hekel hebben aan katten, maar dit is ronduit schandalig. Gooi desnoods een emmer water, maar om zo'n beestje zó te mishandelen, nou ik heb er gewoon geen woorden voor...." 

Mocht iemand iets gezien of gehoord hebben in de Dokkumer wijk Kooilanden, kunt u contact opnemen met onze redactie. Ook is een privé-bericht op Facebook een mogelijkheid, naar de eigenaar. Het moet gebeurd zijn tussen donderdagochtend 8 uur en vrijdagochtend 8 uur. De man heeft melding gemaakt bij de politie en dierenpolitie en laat het er zelf eveneens niet bij zitten.