Tiental sportvissers op de bon in de regio

Door: Redactie 2329 bekeken

112-dokkum Tiental sportvissers op de bon in de regio
REGIO - Vorige week hebben buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) van Sportvisserij Fryslan in de gemeente Dongeradeel een visstroper bekeurd voor het vissen met een fuik achter zijn woning en het bewaren van levende paling in een paling bewaarnet.

De BOA’s hadden informatie ontvangen dat vermoedelijk op de bewuste plaats met het verboden vistuig gevist werd. De fuik en het net werden in beslaggenomen en de paling werd op last van het Openbaar Ministerie teruggezet in het water. De Officier van Justitie zal de boete bepalen.

Op zaterdag 23 juni organiseerde diezelfde Sportvisserij Fryslan een provinciale controle actie op de sportvisserij. Als partners van de Toezichtkring Natuurhandhaving namen tevens deel, de politie, De Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) en It Fryske Gea. Met drie boten en twee auto`s werd in de gehele provincie en rond het Lauwersmeer gecontroleerd. Er werden 205 sportvissers gecontroleerd, waarvan 13 een proces verbaal kregen. 11 Sportvissers waren niet in het bezit van de vereiste visakte en 2 sportvissers visten met levend aas.

Visstroperij heeft een nadelige invloed op de visstand. Visstroperij of illegale visserij is vissen zonder vergunning. Stroperij is strafbaar gesteld als een economisch delict. Ziet u verdachte situaties op het water of heeft u andere informatie over visstroperij? Geef dit dan door aan de politie via de politieapp of het meldformulier op politie.nl Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844.

Bron: PoltieNOF