Brandweer blust bult met kolen in Ternaard

Door: Ate Atema 2254 bekeken

112-dokkum Brandweer blust bult met kolen in Ternaard
TERNAARD - Vrijdagavond is op een terrein tussen de Hollewei en de Pelmúnewei de brandweer een paar uren druk bezig geweest met het blussen van een brand in een bult met kolen.

Omstreeks elf uur in de avond werd de blusploeg van Ternaard opgeroepen om naar opgegeven locatie te gaan. Bij aankomst stond naast een loods een redelijk tot grote bult met kolen in de brand.

De brandweerlieden hadden direct ingezet en met twee hoge-drukstralen een begin gemaakt om de brand te blussen. Omdat er weinig water voorhanden was en tank van het brandweervoertuig ook gauw op raakte, is men een paar keer heen en weer gereden om de tank van hun voertuig te vullen en zodoende weer te blussen.

Ook mede doordat er veel vuurhaarden onderin zaten, heeft de bevelvoerder een kraan uit de buurt laten komen om de bult uit elkaar te halen. Met behulp van de kraan was bult gauw uit elkaar gehaald en kon de brand beter geblust worden. Na meer als anderhalf uur was de brand geblust en kon de brandweer inpakken en weer terugkeren naar de kazerne.

© Foto's: Ate Atema