Politie vindt acht wapens, handgranaat en munitie in woning Wyns

Door: Redactie 4193 bekeken

112-dokkum Politie vindt acht wapens, handgranaat en munitie in woning Wyns
Wyns - De politie heeft gisteravond in een woning in Wyns meerdere wapens in beslag genomen. Naast wapens en munitie werd ook een handgranaat aangetroffen. Een 65-jarige man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Op dinsdagavond 10 juli kreeg de politie rond 22.00 uur een melding dat er mogelijk wapens zouden liggen in deze woning. Tijdens de doorzoeking werden inderdaad een achttal wapens aangetroffen. De herkomst van de wapens wordt onderzocht, maar ook de echtheid van de aangetroffen wapens. Agenten troffen daarnaast een handgranaat aan in de woning. Daarop heeft een specialist van het Team Explosieven Verkenningsdienst de Explosievendienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Deze heeft de handgranaat op een veilige manier tot ontploffing gebracht.

Gevaar van nepvuurwapens
Voor het hebben van een nepvuurwapen kunt u een flinke boete krijgen of zelfs een gevangenisstraf. Nepwapens zijn tegenwoordig nauwelijks van echte wapens te onderscheiden. Agenten nemen geen enkel risico en benaderen u alsof u een vuurwapen gevaarlijke verdachte zou kunnen zijn.