Pony slaat op hol en raakt gewond door racende motorrijders

Door: Redactie 3537 bekeken

112-dokkum Pony slaat op hol en raakt gewond door racende motorrijders
NOARDBURGUM – Zondagmiddag rond 15:30 uur is een pony op hol geslagen langs de Rijksstraatweg in Noardburgum. Het dier schrok van twee motorrijders die ineens het gas vol opentrokken in de 50-zone van het dorp. De man en zijn pony Blitzz waren tijdens het mooie weer een eindje door de regio geweest en waren zo’n tien meter van hun eigen oprit verwijderd toen het mis ging. 

De man op de pony reed over de ventweg van de Rijksstraatweg richting zijn woning, toen in tegengestelde richting twee motoren aankwamen. De rood/zwarte motoren trokken op een gegeven moment het gas, wel of niet opzettelijk, vol open in de 50-zone. Het dier schrok en in blinde paniek is de pony op hol geslagen en vervolgens met zijn hoofd door het achterraam van een auto gegaan. De auto raakte fors beschadigd. 

De pony raakte door het voorval gewond en van het autoraam bleef niets over. “Dit had niet hoeven gebeuren als deze twee motorrijders zich gewoon aan de 50 km/u hadden gehouden en het gas zo open hoefden te gooien naast een dier” aldus de getroffenen op Facebook. 

© Foto's: Facebook