GEZOCHT: Twee inbrekers die huishielden op Industrieterrein ’t Oogh in Oosternijkerk

Door: Redactie 8005 bekeken

112-dokkum GEZOCHT: Twee inbrekers die huishielden op Industrieterrein ’t Oogh in Oosternijkerk
OOSTERNIJKERK – Aan ’t Oogh in Oosternijkerk, zijn afgelopen donderdagavond meerdere (pogingen tot) inbraak gedaan. Bij een van de panden is men binnen ook daadwerkelijk binnen geweest. Drie eigenaren van de panden aan ’t Oogh hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie. 

Bij een van de bedrijven zijn mokers en hamers van een vrachtwagen gestolen. Waarschijnlijk hebben de inbrekers deze gebruikt om toegang te verschaffen tot het pand waar men binnendrong. Waar men daadwerkelijk binnenkwam zijn honderden euro’s buitgemaakt. Een kluis, provisiekast en verschillende attributen zijn binnenin het pand gesloopt. 

De pandeigenaren hebben videobeelden online gezet op de social media, om zo mogelijk de daders te kunnen achterhalen. Beide inbrekers dragen, vermoedelijk identieke, Allstars-schoenen en een van beide heeft vermoedelijk een hoed(je) op. De dieven, zo is te zien op de beelden, waren ook veelvuldig op hun telefoons bezig. 

Mocht u donderdagavond of aan het begin van de nacht iets hebben gezien, tussen 22:30 en 00:30 uur rond het industrieterrein in Oosternijkerk, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

© Foto’s: Facebook