Politie beboet vele verkeersovertreders in Burgum

Door: Ben de Jager 1524 bekeken

112-dokkum Politie beboet vele verkeersovertreders in Burgum
BURGUM - Teamverkeer Noord Nederland heeft afgelopen zondag 5 maart een verkeerscontrole gehouden in en rond Burgum. Dit naar aanleiding van klachten over een groep overlast gevende bestuurders.  De agenten schreven meerdere boetes uit.
Een motorrijder reed met een snelheid van gecorrigeerd 97 km/h door de bebouwde kom van Burgum. Een overschrijding van 47 kilometer per uur. Een automobiliste reed bij een snelheid van 60 km/h op een afstand van 1 meter van haar voorganger. Een andere automobilist reed gecorrigeerd 36 km te snel. Een bestuurder van een snorfiets is bekeurd voor 18 km/h snelheidsoverschrijding. Een andere snorfietser kreeg een bekeuring vanwege het ontbreken van spiegels.
Een bestuurder van een bestelauto had folie op de zijruiten van zijn auto waardoor de lichtdoorlatendheid slechts 27% was. Dit moet minimaal 55 % zijn. Vijf personenauto's werden gemeten op hun geluidsproductie. Hiervan voldeed er 1 aan de normen. Een andere had een overschrijding van minder dan vier decibel en de andere drie overschreden de norm met meer dan vier decibel. De hoogste overschrijding was met vijftien decibel. De laatste drie krijgen allen een WOK-melding. Twee bestuurders maakten het erg bont en zij zullen beide bij het CBR worden aangemeld voor een EMG (Educatieve Maatregel Gedrag).  Van de eerste, een 20-jarige inwoner van Tytsjerksteradiel, een beginnend bestuurder, is in verband met zijn gevaarlijke rijgedrag tevens het rijbewijs ingevorderd. Hij reed met hoge snelheid over de Markt, vervolgde zijn weg door het dorp met veel te hoge snelheden, passeerde daarbij fietsers en reed gevaarlijk dicht langs geparkeerde auto's met veel te hoge snelheid op een nat wegdek van klinkers. De tweede, een 23-jarige inwoner van Achtkarspelen, reed met piepende banden weg om vervolgens met 88km/h door de bebouwde kom van Burgum te rijden.