“Ook een 15-jarige fietsster aangereden door zwarte auto”

Door: Redactie 6155 bekeken

112-dokkum “Ook een 15-jarige fietsster aangereden door zwarte auto”
DAMWÂLD/DOKKUM – Donderdagmorgen 28 februari rond 9:00 uur is er opnieuw een meisje op haar fiets aangereden. Ditmaal was het eveneens een zwart voertuig, die de 15-jarige fietsster aanreed op de oversteek van de Koailoane tussen Dokkum en Damwâld.

Ook werd aan dit meisje door de autobestuurder voorrang verleend en daarna gaf deze ineens gas. Deze fietsster had het ‘geluk’ dat zij aan de achterkant van haar fiets geraakt werd en daardoor van de fiets af kon springen. Zij raakte niet gewond. 

Dinsdagmiddag werd er een 14-jarige fietsster op dezelfde wijze aangereden op de oversteekplaats van de Haadwei naar de Achterwei in Damwâld. Haar fiets werd op de voorvork geraakt. Dit meisje kwam wel ten val en raakte lichtgewond aan haar knie. Ook was aan haar door de autobestuurder van het zwarte voertuig voorrang verleend. 

Beide fietssters en hun ouders hebben inmiddels contact opgenomen met de politie. Of er een verband bestaat tussen beide aanrijdingen is op dit moment nog niet duidelijk. Heeft u iets gezien van een van de bovenstaande aanrijdingen? Neem dan contact op met de politie, via 0900-8844.