Gezocht: bromfietsbestuurder die aanrijding veroorzaakte in Ferwert 

Door: Redactie 1554 bekeken

112-dokkum Gezocht: bromfietsbestuurder die aanrijding veroorzaakte in Ferwert 
FERWERT - Op zondag 24 maart 2019 omstreeks 20:45 uur vond er nabij Ferwert een aanrijding plaats. De bestuurster van een auto kwam vanaf Blije en reed over de Ljouwerterdyk -  N357. Ter hoogte van het tankstation sloeg zij af om de Stelling op te rijden. Vervolgens kwam zij in aanrijding met een bromfietser.  Met de bestuurder van de bromfiets werd afgesproken om naar het tankstation te gaan en daar alles af te handelen. Echter ging de bestuurder van de bromfiets er vandoor toen meldster bij het tankstation stond. De autobestuurster is er vervolgens achteraan gereden Ferwert in, maar zij raakte de bromfietsbestuurder kwijt.

Het signalement van de jongeman is als volgt:

- 16 a 17 jaar
- Blanke huidskleur
- Nederlands sprekend
- Ongeveer 1.90m lang
- Slank postuur

De jongeman vertelde aan de autobestuurster uit Ferwert te komen. Gezien de achtergebleven onderdelen van de bromfiets gaat het vermoedelijk om een zwarte bromfiets met rode accenten. Daarnaast zaten er oranje stickers op het voertuig. De auto van de bestuurster heeft grote schade. De klap moet, gezien de schade, vrij fors zijn geweest. 

Maandagmiddag heeft er zich een getuige gemeld bij de politie. Deze bleek bijna een aanrijding te hebben gehad met de bestuurder van de bromfiets. De bromfiets bleek o.a. geen verlichting te voeren en reed op de verkeerde weghelft. Daarnaast zijn er enkele onderdelen van de bromfiets gevonden. Het gaat vermoedelijk om een crossbrommer van het merk KTM of met stickers van KTM erop.

Heeft u meer informatie, bent u getuige geweest of bent u zelf de bromfiets bestuurder? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844, het te vermelden zaaknummer is: 2019073896.