FOTOREPORTAGE: Professionele hennepkwekerij Jannum van de binnenkant

Door: Redactie 14580 bekeken

112-dokkum FOTOREPORTAGE: Professionele hennepkwekerij Jannum van de binnenkant
JANNUM - Aan de Iedyk in Jannum heeft de politie dinsdagochtend een professionele hennepkwekerij ontdekt in een boerderij. Het was een leegstaand pand, wat vermoedelijk voor de hennepteelt is aangekocht. Er stonden op het moment van de inval ruim 1200 planten. 

Er is door de politie een 28-jarige verdachte uit Heerenveen aangehouden, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Volgens Funda is de boerderij in april 2018 verkocht aan de huidige eigenaar. 

De kwekerij
De kwekerij was ingebouwd in een stal en bestond uit twee ruimtes. Alles was hermetisch afgesloten en er was geen geur van hennep te ruiken. De stroom werd illegaal afgetapt. De opbrengst per oogst van de 1200 hennepplanten, is naar schatting ongeveer 100.000,- euro. Hoe vaak men heeft geoogst is nog onbekend.

Tips leiden tot inval
Via Meld Misdaad Anoniem werden er meerdere meldingen gemaakt bij de politie, van vreemde bedrijvigheid op het terrein, terwijl het pand leeg stond. Hierop is de politie een onderzoek gestart en is er dinsdagmorgen 9 april een inval gedaan aan de Iedyk.

© Foto's: 112 Dokkum