Persoon ernstig gewond bij fors ongeval Uterwei

Door: Ate Atema 388 bekeken

112-dokkum Persoon ernstig gewond bij fors ongeval Uterwei
AUGUSTINUSGA – Op de Uterwei – N358 is in de nacht van vrijdag op zaterdag een persoon ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval.

De persoon reed met zijn auto over de Uterwei in de richting van Surhuisterveen. Net na de afslag net Augustinusga verloor de bestuurder plotseling de macht over het stuur kwijt. Het voertuig kwam in de linker berm terecht, botste tegen een slootwal aan en kwam uiteindelijk in de sloot tot stilstand.

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en waren snel ter plaatse om de ongevalslocatie. Omdat de melding als ‘voertuig te water’ binnen kwam, werden naast de brandweer van Buitenpost; ook de duikers, oppervlakte redders en een hulpverleningsvoeruig opgeroepen. Ook kwamen een drie-tal ambulances, verschillende politie-eenheden en een traumahelikopter ter plaatse.

Omdat het slachtoffer als snel uit het voertuig bevrijdt was, werd een groot deel van de brandweer-eenheden geannuleerd. De persoon werd vervolgens door ambulancepersoneel en een arts van het medisch team behandeld en later met spoed overgebracht naar het UMCG.

De persoon maakte met het voertuig een flinke klap, waardoor de auto compleet beschadigd raakte. Een bergingsbedrijf is na de hulpverlening ter plekke gekomen en heeft de auto geborgen. De Uterwei was ten tijde van het ongeval compleet afgesloten en het enige voorbijkomende verkeer werd via het fietspad geleid.

© foto's: Ate Atema